Kereta Boss Dah Lebih 3 Tahun?
“…Dulu enjin smooth je. Sekarang macam-macam hal!…”
Enjin bising, kasar & bergegar
Pickup semput waktu nak memecut
Kuat makan minyak. Laju je die sedut
Asap dah mula makin banyak
Pendek kata dah tak sedap je rasa enjin
Kenapa Jadi Macam Tu?
Secara ringkasnya, bila kereta dah bertahun pakai, maka akan wujudlah banyak kesan calar dalam silinder akibat geseran dengan piston macam dalam gambar dekat bawah ni.
Kesan calar tu lah yang menyebabkan enjin jadi kurang efisyen…Bila dah kurang efisyen, timbullah macam-macam penyakit macam yang dilistkan kat atas tadi.

Penyakit-penyakit tu pulak, kalau dibiarkan makin lama akan jadi makin parah!…In the end kalau bawak ke bengkel, pomen akan cakap…

“…Kereta boss kena REBORE ni…Overhaul!…”

Waktu tu kepala boss akan jadi lebih pening sebab kos bukan murah…Empat angka buat main je…cry
Alamak, Macam Mana Nak Buat Ni Bro???
Boss jangan bimbang…Pakai je Nano Energizer…Settle problem…Kereta saya yang dah 15 tahun pun smooth je pakai benda ni!
Bila boss pakai, Nano Energizer ni akan salut permukaan yang calar tu dengan partikel halus bersaiz nano (sangat halus)…Partikel ni berasaskan ceramic (Zirconium+Platinum) yang mana takat lebur dia sangat tinggi iaitu sekitar 1850-2750 darjah celcius.

Dengan takat lebur setinggi tu, partikel ni mampu melekat dan tahan lama dalam enijn (sehingga 50000 km).

Boleh Caye Ke Nie???
Don’t worry boss…Dulu saya pun ragu-ragu jugak…Tapi bila dah cuba sepaket, Alhamdulillah memang rasa perbezaannya.

Untuk makluman boss, Nano Energizer ni dah dapat banyak pengiktirafan daripada banyak pengeluar kereta terkemuka dunia…Antaranya…

Kat bawah ni pulak merupakan result hasil ujian Dyno Test…Memang tak mengecewakan! cool
Yang ni pulak bukti tambahan yang menunjukkan Nano Energizer ni memang boleh dipercayai.
Testimoni Pelanggan
Untuk makluman boss, kami dah pun menjual beribu paket Nano Energizer pada pelanggan di Malaysia…Dekat bawah ni antara sebahagian kecil daripada testimonial yang mereka bagi.
Dan banyak lagi boss…Kalau nak tunjuk semua sekali, takut website nie tak bergerak sebab berat loading gambar.
Sanggup Ambil Risiko?
Enjin ibarat “jantung” kepada kereta boss…Tak guna boss make up luar lawa-lawa kalau jantung lemah!…Makin lama makin banyak penyakit!…Makin lama makin banyak telan duit!

Ini masanya untuk boss kembalikan stamina kereta boss ke zaman kegemilangannya…Dengan kos serendah RM0.002/km (RM103 sepaket – tak termasuk pos), boss boleh tersenyum puas! laughing

Produk power ini dibawakan kepada anda oleh Nano Energizer Malaysia Distributor :

Soalan Lazim
Kereta saya ni baru lagi. So perlu ke guna NanoEnergizer?
Kalau kereta boss masih baru, tak perlu…Tapi kalau dah jalan lebih 50000 km, boss dah boleh start gunakan Nano Energizer untuk perlindungan enjin sebelum timbul sebarang masalah.
Kat mana boleh guna NanoEnergizer?
Engine Diesel ATAU PetrolĀ (Cars, Motorcycle, Lorry, Busses, etc), Generators, Gearboxes (BUKAN cvt/cvvt), or any mechanical machines that uses oil for lubrication
Berapa lama akan nampak beza?
  • Diesel Vehicles: Coating starts from 500km and fully coated at 2000km
  • Petrol Vehicles: Coating Starts from 500km and fully coated at 1500km
  • Motorcycle (Below 650cc): coating starts from 100km and fully coated at 1000km
  • NGV Vehicle: Coating starts from 100km and fully coated at 1000km
Di mana dan bila boleh guna NanoEnergizer?
NanoEnergizer boleh digunakan terus ke dalam Engine Block selepas penukaran minyak hitam ataupun tidak lebih daripada 3000km selepas penukaran minyak hitam.
Kena pakai NanoEnergizer setiap kali tukar minyak hitam ke?
Tidak. Senang cerita ialah pakai NanoEnergizer setiap 1 tahun sekali ATAU boss ni memang jenis lenjan kereta. Boss rujuk di bawah ni:

You just need to ensure that Nano Energizer has completed its coating cycle (approximately 1000-2000km) before you replace the oil. You only need to reapply Nano Energizer after every 30000 – 40000 km to maintain the optimum benefits. Always follow engine manufactures oil requirements and changes.

Berapa paket NanoEnergizer nak kena pakai?
  • Kenderaan below 2400 cc = 1 paket
  • Kenderaan 2400 cc ke atas = 2 paket
  • Kenderaan enjin V6 = 2 paket
Macam mana step nak pakai NanoEnergizer ni?
Macam mana nak guna NanoEnergizer pada kereta?

  1. Hidupkan Enjin selama 5 minit
  2. Matikan Enjin
  3. Goncang NanoEnergizer 30ml selama 2-3 minit supaya bahan Nano Ceramic menjadi sekata di dalam paket itu. ***PENTING(Pastikan ia betulĀ² sebati)
  4. Isikan keseluruhan NanoEnergizer ke dalam Enjin melalui lubang minyak enjin
  5. Pandu kereta anda utk beberapa Kilometer.

*Kesan mungkin dapat dirasa seawal 200-500km tetapi utk salutan 100% lengkap…kena tunggu 800-1000km (Enjin Petrol) atau 1000-1500km (Enjin Diesel) atau 500-800km (Enjin NGV) atau 500km utk Motorsikal

** (PENTING!!)
Gunakan NanoEnergizer SELEPAS MENUKAR MINYAK ENJIN atau TIDAK LEBIH DARI 3000KM SELEPAS MENUKAR MINYAK ENJIN.

** Pada servis seterusnya tidak perlu isi NanoEnergizer lagi sbb ia dah melekat pada enjin anda

Kereta makan minyak hitam boleh pakai ke?
Boleh pakai. Ada kes kereta makan minyak hitam ni selesai tanpa perlu buat top overhaul SEBAB ada lebihan partikel nanoenergizer yg boleh salut di area Piston Ring.

Nanti servis kereta tak terkeluar ke nanoenergizer ni?
Ohh tidak boss.. sebab nanoenergizer akan menyalut fully apabila cecah 1000-2000km. Suhu dalam combustion chamber ni mencecah 600 darjah celsius. Jadi, ia dah melekat dipermukaan silinder.