Chapter 19

Solusi Masalah Kewangan Ketika Musim Pandemik

Tak siapa pernah sangka tahun 2020 yang kita nanti-nantikan sejak lebih dua dekad lalu jadi macam sekarang…Ramai orang kena buang kerja…Banyak bisnes gulung tikar dan macam-macam kesusahan lain lagi…Tapi itulah realiti yang kita kena hadapi sekarang sebagai “Norma Baharu”!

Assalamualaikum dan hai semua…Saya Adilah Ibrahim, seorang suri rumah dan usahawan online sepenuh masa…😊

Sepertimana anda, saya juga turut terkesan dengan isu Covid ni…Cuma saya tetap bersyukur sebab walaupun impact Covid agak hebat, tapi saya masih lagi boleh maintain 4 ke 5 angka sebulan sejak Mac 2020 hari tu.

Alhamdulillah semua tu hasil daripada beberapa bisnes online yang saya buat…Antaranya seperti jadi agen kepada produk orang lain (affiliate), jual barang China dekat FB / Shopee dan buat bisnes panduan (ebook / video /etc).

Bisnes-bisnes yang saya buat tu, semuanya beroperasi secara online je…So saya boleh buat dekat rumah or dekat mana-mana selagimana ada talian internet!

Dari segi modal pula, ada yang perlukan sedikit modal dan ada yang tak perlukan modal langsung…So kadar keuntungan memang maksimum!

Dan yang paling best adalah, duit hasil jualan kita akan dapat on the spot atau paling lewat pun sekitar 2 atau 3 hari dari tarikh pembelian saje…Tak perlu tunggu berminggu atau berbulan untuk masuk akaun kita…So memang seronok buat bisnes macam ni…😜

Berita Baik!

Dan yang paling best adalah, duit hasil jualan kita akan dapat on the spot atau paling lewat pun sekitar 2 atau 3 hari dari tarikh pembelian saje…Tak perlu tunggu berminggu atau berbulan untuk masuk akaun kita…So memang seronok buat bisnes macam ni…😜

error: Alert: Content is protected !!